tirsdag den 21. maj 2013

Forestil dig, hvad vi vil vide i morgen ?

I dette klip fra Men in Black har hovedpersonen, der spilles af Will Smith netop opdaget at der findes andre tænkenden og bevidste væsner i universet udover mennesket.

Nogle gange kan det også føles sådan, når man lærer nyt at verden forandre sig for øjnene af én. At tilegne sig viden, åbne sig for andres reflekssioner og udgaver af verden, se nye forbindelser i ting, der tilsyneladende ikke har så meget med hinanden at gøre. Som opbygningen af de digitale netværk og livet i en daginstitution. Nu har jeg læst " Homo conexus" færdig og ser, som man ofte gør når man lige har læst om et emne, sammenhæng i netværk alle steder.

Som jeg læser bogen er netværket et neutralt sted, hvor der til enhver tid er en informationsstrøm, der sendes, dels og bruges af de forskellige knudepunkter. Knudepunkterne er eller kan være mennesket.

Hvis knudepunktet af en eller anden grund ikke virker, vil netværket sende information andre veje. Dermed bliver knudepunktet mindre brugt eller atraktivt. Hermed har vi et barn, ungt mennekse eller voksen, der nok har diverse konti, telefoner og mails men som sjældent bliver kontaktet af andet end reklamer og sælgere.

Sandt nok at hovedparten kan begår sig i netværket og har de forbindelser, de gerne vil have, men set ud fra et pædagogisk perspektiv, så må disse småknudepunkter eller mennesker være interessante, for hvordan bliver de rustet til at kunne bruge de digitale netværk succefuldt, hvis det er det der er betydningsfuldt for generation Homo conexus ?

Måske arbejder vi hver dag med disse evner, når vi udfordre børnene til at lege med andre end de plejer. Måske hjælper vi dem til at etablere netværk allerede i børnehaven og acceptere at alle har forskellige forudsætninger i livet, men derfor kan man godt have gode forbindelser alligevel.

Sidst i klippet bliver der spurgt: Er det det værd ? Og der bliver svaret : Det er det værd.......hvis du er stærk nok.





Det er værd at tænke lidt over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar